Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

6 Μαρτίου, ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ

Πλανάται όποιος πιστεύει ότι το φαινόμενο αυτό που διαρκώς αυξάνεται στα σχολεία μας μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια μέρα, όσες δράσεις κι αν γίνουν. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο, φθάνει στο μεδούλι της ιδιοσυγκρασίας μας, αφού το σημαντικότερο βήμα που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να κατακτήσουμε ουσιαστικά το αγαθό της δημοκρατίας.
Στο σχολείο μας το φαινόμενο της σχολικής βίας και επιθετικότητας έχει γίνει αντικείμενο επεξεργασίας, καθώς είμαστε πιλοτικό Γυμνάσιο εφαρμογής νέων Προγραμμάτων Σπουδών κι έτσι στη βιωματική δράση της Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής οι συμμαθητές μας έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με αυτό.
Αλλά και η ένταξή μας στο διαγωνισμό του αειφόρου σχολείου στοχεύει σένα σχολείο δημιουργικό, χαρούμενο, δημοκρατικό ,με σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου, αλλά και του «διαφορετικού άλλου»
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ασχοληθεί με την παρουσία της βίας στο σχολικό περιβάλλον στη θεματική ενότητα «Διαχειρίζομαι τις συγκρούσεις μου, βάζω όρια».
  •  Ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες καθηγήτριες της Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής κ. Δελή Μαρία και κ. Κατσαρού ΜαρίαΚατέγραψαν τις δικές τους εμπειρίες
  • Παρακολούθησαν τις ταινίες μικρού μήκους
«Λέγε με, φίλε»
«Μέρα στο σχολείο»
«Stop the violence»
«Ενδοσχολική βία» από το ΓΕΛ Λαγκαδά

  •  Δημιούργησαν αφίσες στέλνοντας το δικό τους μήνυμα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου